Hvad Er Forskellen På Vejr Og Klima?

Pixabay

Når man snakker vejr og klima, så er der sikkert rigtig mange, der mere eller mindre snakker om den samme ting. Men, der er faktisk en ret væsentlig og stor forskel på vejr og klima. Hvad forskellen er på netop klima og vejr, vil vi gennemgå i dette indlæg.

Hvad er forskellen på vejr og klima? Den største forskel på klima og vejr er, at vejret kan skifte fra dag til dag. Den ene dag kan vejret være varmt og solrigt, imens det ugen efter kan være blevet markant koldere og regnvejr. Klima er derimod et udtryk for, hvordan vejret gennemsnitligt har været over en længere årrække.

Når sommer bliver efterår, efterår til vinter, vinter til forår osv, så betyder der altså ikke, at klimaet har ændret sig. Det har vejret derimod, som det altid gør, især i Danmark.

Hvis man generelt ser, at vejret gennemsnitligt bliver varmere og varmere over en længere årrække, så kan man tale om, at klimaet ændrer sig. Dette vil dog være over en periode, der lyder på hele 20-30 år.

Dette er en vigtig forskel at kende, når man snakker klimaforandring. Det er ikke væsentligt, at man har et meget varmt eller koldt år, men derimod om man kontinuerligt og gennemsnitligt har mange år, der enten er koldere eller varmere.