Hvad Betyder Vejr?

Pixabay, Free-Photos

Vejr er det, der er udenfor. Snakker man om vejret, er det gerne, at man beskriver, om det regner, sner, skyfri himmel, tåge, om det er koldt, varmt, fugtigt osv. Man kan også beskrive vejret både nutidigt og fremtidigt, så man har en fornemmelse af, hvilket form for vejr det eksempelvis bliver i morgen.

Oprindelse og grammatik

Ordet 'vejr' kommer fra det tyske sprog, nærmere betegnet ordet 'Wetter', som bunder i betydningen, at man ånder eller blæser.

Grammatisk er 'vejr' et substantiv og intetkøn.

Ordet har dog flere betydninger og kan også have noget med mennesket at gøre - nemlig det at trække vejret.

Egne oplevelser

Jeg synes selv, at vejret er enormt spændende at følge med i, fordi det kan ændre sig så meget fra dag til dag. Herunder bliver jeg betaget af, hvordan vejret og klimaet kan være anderledes fra land til land, samt hvordan vores verden er sat sammen.

Jeg har prøvet at være på ferie midt i april, hvor det sneede i Danmark, men jeg sad i Spanien og solede mig ved poolen. Det virker sådan helt urealistisk. Jeg har også været på ferie i Miami, hvor vi havde det mest lækre vejr i en uge for så derefter at komme hjem til kolde Danmark lige på den anden side af efterårsferien.

Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne artikel. Her finder du et imponerende sortiment af perleøreringe, eller utallige andre gode varer. Derfor er denne artikel markeret.